• +31 (0)20 535 6210

Hieronder treft u actuele informatie over projecten, mensen en bedrijven in relatie tot concern.

Indien u op de hoogte gehouden wilt worden, kunt u zich hier aanmelden voor onze email nieuwsbrief.

08-03-17  Satebar ‘To Go’ is on a roll

Goed vlees, vers van de grill en voordelig, dat is het concept van de Satebar. In het interieur proef je bovendien iets terug van de Indonesische roots van oprichter Wai Man Lo. De ondernemer breidt het succes uit van de grillrestaurants in Rotterdam naar stations in de Randstad. Concern ontwikkelde voor Satebar een flexibel uit te rollen (interieur)concept waarin alles draait om de grill.

De plannen van Lo voor verdere uitrol van de formule en de vertaling naar andere verkooppunten, vroegen om een flexibel concept. Concern bedacht een interieuroplossing die het mogelijk maakt om ruimtes vanaf twintig vierkante meter in te richten als Satebar. De standaard keukenmodule bestaat uit drie losse units, maar is door franchisenemers naar wens in te vullen.

Een heldere bibliotheek aan meubels, materialen en interieurelementen waar ondernemers uit kunnen putten, geeft ruimte voor maatwerk, maar niet ten koste van de herkenbare stijl. Het meest opvallende element is de open keuken middenin het restaurant, met theatraal aanwezig de grill: het gaat op de menukaart om de saté. Verder is veel aandacht besteed aan logistiek. Bezoekers lopen na de kassa langs de grill, en via diverse bijgerechten naar het uitgiftepunt.

Concern was in 2014 al verantwoordelijk voor het interieurontwerp van de eerste Express-vestiging (snel eten, korte zit), een eetbar op het Foodcourt van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Het was een zoektocht naar de juiste balans tussen een frisse look en de juiste dosis authentieke Indonesische (eet)cultuur. ‘Niet te folkloristisch, dat past niet bij de jonge eigenaar, maar ook niet te afstandelijk. Je mag juist voelen dat je bij Satebar een echt Indonesisch sateetje eet’, vertelt Elsa Geurtzen, ontwerper bij Concern. Overal in het interieur vind je subtiele verwijzingen naar de oosterse achtergrond. Zo is het barmeubel gedeeltelijk bekleed met geperst bamboe en ontwierp Concern een abstract patroon in bruin, groen en wit voor de tegels in de wand, refererend aan de patronen in de rijstvelden.

Wai Man Lo startte zijn eerste Satebar in Rotterdam, dichtbij Indonesia, het restaurant van zijn familie. Toen ook een tweede en derde vestiging in Rotterdam het goed deden, besloot Wai Man Lo zijn concept uit te rollen tot een formule. Naast drie Satebar-restaurantjes, met zitjes en banken, zijn er nu twee Express-formules (eentje bij de Erasmus Universiteit en een op de TU Delft) en drie To Go’s (nog sneller eten, nog kortere zit) op de stations Rotterdam, Den Haag en Amsterdam Centraal. Enkele andere grote stations moeten snel volgen. Concern is momenteel ook bezig het ontwerp te vertalen naar enkele Satebar-restaurants in Rotterdam, waar je wél aan tafel wordt bediend.

Meer info  www.satebar.nl

Foto  Gilian Schrofer

Project  Satebar >

14-02-17  TivoliVredenburg

Concern is gevraagd het ontwerp te maken voor een nieuw restaurant in muziekcentrum Tivolivredenburg in Utrecht. Het ontwerp voor het restaurant is – op verzoek van de opdrachtgever – in Parijse Bistro-stijl. Volgens planning zal het restaurant in September 2017 haar deuren openen.

De nieuwe horeca is laagdrempelig en sfeervol, en niet alleen toegankelijk voor gasten van TivoliVredenburg maar ook voor andere bezoekers en passanten. Het restaurant is 450 m2 groot en biedt plaats aan circa 200 gasten, ook komt er een groot terras aan de opnieuw uitgegraven Singel.

Het nieuwe TivoliVredenburg, de fusie tussen het oude muziekcentrum Vredenburg en TivoliOudegracht, is bijna drie jaar open. De vijf muziekzalen midden in het centrum van Utrecht, naast het Centraal Station, bieden muziekliefhebbers een breed programma, van jazz tot rock.

Foto en maquette  Concern

Project  TivoliVredenburg

05-01-17  Nieuw aan boord: Bin Xu

Met de komst van Bin Xu (1983) begin dit jaar breidt het multidisciplinaire team van Concern uit met productontwerp. Xu ontwerpt interieurs én producten, juist die combinatie boeit hem. Hij wisselt het werken aan grote projecten graag af met iets kleins. ‘Dan heb ik even verse lucht, en maak ik bijvoorbeeld een kaarsenhouder. De kennis die ik daarbij opdoe, kan ik vaak goed gebruiken in het ontwerpen van interieurs.’

Zo’n tien jaar geleden verruilde Xu China voor Nederland omdat hij de ruimte zocht om zich te ontplooien in vormgeving. Xu koos voor interieurarchitectuur omdat het tempo hoger ligt dan in de architectuur. Liever besteedt hij zijn tijd aan het uitdenken van sterke concepten, niet aan stroperige besluitvormingsprocessen. ‘Ik ontwerp graag ruimtes die mensen bij elkaar brengen, en die zorgen voor interactie tussen de ruimte en de gebruikers.’ Xu voelt zich aangetrokken tot het sterk conceptuele werk van Concern. ‘In een goed interieur is het idee erachter sterk en voelbaar, een concept dat ook zonder uitleg van de ontwerper overeind blijft. Een goed interieur is niet iets wat je ziet, dat voel je vooral.’

Project  Concern Amsterdam

12-10-16  Nieuwbouwproject Up:town Rotterdam

UP: Town Rotterdam

In opdracht van STEBRU en in samenwerking met Lukalize, leverde Concern aantrekkelijke visualisaties en opgewerkte plattegronden van de appartementen in nieuwbouwproject Up:town Rotterdam.

Render  www.lukalize.nl

Project  UP:Town >

09-07-16  Nieuwe plaza voor World Trade Center The Hague

World Trade Center Den Haag

Op 16 juni 2016 werd het nieuwe World Trade Center The Hague feestelijk geopend. Concern werkte aan het ontwerp voor het nieuwe plaza in samenwerking met Atelier PRO; een imposante entreehal met nieuwe verbindingen tussen de drie aangrenzende gebouwen. Naast de bouwkundige ingrepen, is Concern verantwoordelijk voor het complete interieur en de afwerking van ontvangstgebied en horeca. Ook leverden we de signing in zowel de plaza als de parkeergarage.

Foto  Gilian Schrofer

Bel Nu